80 dkg kelbimbó, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg csicsóka, só, 5 dl zöldségleves, 2 evőkanál borecet, 2 evőkanál napraforgóolaj, fél csokor petrezselyem.
A kelbimbót megtisztítjuk, a külső leveleit leszedjük, torzsarészét levágjuk. A megmosott bimbókat fazékba tesszd< és annyi sós vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. 20 percig pároljuk, majd lecsöpögtetjük. A felforrósított olajban megpirítjuk a kockára vágott szalonnát, és állandóan kevergetve kiolvasztjuk a zsírját. A megsült porcot kivesszük a serpenyőből, és a visszamaradt zsiradékon világosbarnára sütjük az apróra vágott hagymát. A levest, a borecetet, a szalonnapörcöt, a megmosott, lereszelt csicsókát és a hagymát a kelbimbóhoz keverjük és apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.