1 db csirkeemell, 20 dkg kukorica, 2 db kemény tojás, 50 dkg zöldbab, pirosretek, 1 fej zöldsaláta, újhagyma, 2 dl tejföl, só, citromlé, 1 db paradicsom, mustár, nagy csokor kapor.
A csirkemellet megsütjük, lehűtjük és kicsontozzuk. A húst ujjnyi darabokra vágjuk, és összekeverjük a kukoricával, a zöldbabbal, a felszeletelt keménytojásokkal, a zöldjével együtt karikára vágott hagymával, a felszeletelt paradicsommal, megsózzuk, és megöntözzük citromlével, belekeverjük a mustárt. Végül ráöntjük a tejfölt, és az egészet a megmosott, megszárított salátalevelekkel kibélelt tálba rakjuk. A salátástál közepére rakjuk a megtisztított, pirosretket, majd finomra vágott kaporral ízesítjük. Ízesebb lesz, ha tálalásig a hűtőbe tesszük, és utána tálaljuk.