Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egyszerű és olcsó ételek

Egyszerű és olcsó ételek

Csülkös bableves

Tgy recept

2023. május 20. - Házi praktikák

20 dkg tarkabab, 1 db füstölt sertéscsülök, 1 szál sárgarépa, 1 szál gyökér, 1 fej vöröshagyma, 1 zeller, 2 dl tejföl, pirospaprika, só, bors, liszt, 2 evőkanál olaj, ecet, csipetke, 1 db krumpli, 1 db paradicsom, 1 db zöldpaprika.

Főzés előtti este a tarkababot a csülökkel együtt beáztatjuk. Így elősegítjük a puhulását, és a csülök se lesz sós. Másnap a csülköt, a csont mellett kettévágjuk és tiszta hideg vízbe tesszük, hozzáöntjük a babot is és felöntjük hideg vízzel úgy, hogy kétujjnyira befedje a húst, azután feltesszük főni. Mielőtt a zöldséget belefőznénk a levesbe, a csülköt vegyük ki, hagyjuk kihűlni, csontozzuk ki és daraboljuk fel, majd visszatesszük, és tovább főzzük. Közben megtisztítjuk a zöldséget (sárgarépát, fehérrépát, zellert), és belevágjuk a levesbe. Beleteszünk még egy kockára vágott krumplit, egy paradicsomot és egy felszeletelt zöldpaprikát, fűszerezzük. Lisztből és zsírból, valamint hagymából rántást készítünk, paprikával meghintjük, egy kevés hideg vízzel felengedjük, és a levesbe öntjük, újra felforraljuk.  A végén az egészre tejfölt  öntünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://olcsoetelek.blog.hu/api/trackback/id/tr6318128742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása