60 dkg paradicsom, 2 fej lilahagyma, 10 bazsalikom levél, 2 szál petrezselyem, oregánó, 25 gr mozzarella, olívabogyó, só, bors, olívaolaj.
A paradicsomot megmossuk, megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk. A meghámozott hagymát kettévágjuk és felszeleteljük A zöldfűszereket előkészítjük. A bazsalikomot és az oregánót felaprítjuk. A mozzarellát és az olívabogyókat kiemeljük a levéből, a mozzarellát vékonyan felkarikázzuk.
Egy tál szegélyét kirakjuk paradicsomkarikákkal, középre helyezzük a mozzarellát, majd ismét köré rakjuk paradicsommal. Tetejére hagymát szórunk, és díszítjük olívabogyóval, oregánóval, bazsalikommal. meghintjük borssal, sóval, végül meglocsoljuk az olívaolajjal. Bármilyen frissen sült hús-vagy halételhez kínálhatjuk.