1,5 kg füstölt csülök, 7 dl száraz fehérbor, 3 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 gerezd fokhagyma, 3 fej vöröshagyma, 2-3 babérlevél, 4-5 ág friss rozmaring, 1-1 evőkanál szárított kakukkfű és majoránna.
A füstölt húst hideg vízben áztatjuk 12 órán át, majd leöntjük róla az áztatóvizet. A csülköt fazékba tesszük, felöntjük a borral és annyi vízzel, hogy a lé bőven ellepje. Hozzáadjuk a megpucolt zöldségeket, a zúzott fokhagymafejet, a negyedelt vöröshagymát és a fűszereket. Takaréklángon, gyöngyözve forralva kb. 3 óra alatt puhára főzzük a húst. A lében hagyjuk kihűlni. Felszeletelve tálaljuk. A levet felhasználhatjuk levesek készítéséhez..