1 liter húsleves, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 2 dkg vaj, köménymag, babérlevél, 2 csokor zöldkapor, 2 tojássárgája, 1,5 dl tej, só.
A húslevesbe tesszük a paradicsomot, a zöldpaprikát, a köménymagot meg a babérlevelet, és 10 percig forraljuk. Közben a tojássárgákat habverővel kikeverjük a tejjel,…
2 dl húsleves, 0,5 dl vörös bor, só, citromlé, cukor, kapribogyó. olajbogyó. Kesernyés és csípős íze miatt csak az ételinnyencek kedvelt étele.
A húslevest borral sűrűre főzzük, sózzuk, hozzáadjuk a citromlevet. A kapribogyót szétnyomkodjuk és zsírba helyezve a húslé hozzáadásával mártást…
10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg paraj, 2 gerezd fokhagyma, ecet, só, bors.
Forralt sós, ecetes vízbe beletesszük a megmosott parajt, majd azonnal levesszük a tűzről. A füstölt szalonnát kis darabokra vágjuk és zsírjára sütjük. Közben a zúzott fokhagymát hozzáadjuk. A kihűlt parajba belekeverjük a…
A kuszkusz Észak-Afrikából származik. Népszerű étel a világon. Hozzávalók: 5 dl húsleves, 25 dkg kuszkusz, olívaolaj, só, bors, 1 fej vöröshagyma, 1 db cukkini, 1 db padlizsán, 2 db gomba, 1 db zöldpaprika.
A húslevest felforraljuk, ráöntjük a kuszkuszra, lefedjük és pár percig állni hagyjuk. Az…
50 dkg fejtett bab, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 3 dl húsleves, liszt, 1 db narancs, 1 fej hagyma, babérlevél, petrezselyem, só.
A tarkababot előző este beáztatjuk, de csak hideg vízben. A füstölt szalonnát apróra vágjuk, kiolvasztjuk, a pörcöt félretesszük, zsírjában megpirítjuk a…
40 dkg sertéscomb, 20 dkg gomba, 10 dkg füstölt szalonna, 2 gerezd fokhagyma, vaj, só.
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és kiolvasztjuk. Ezután a szintén csíkokra vágott húst belerakjuk, és erős tűzön addig sütjük őket, amíg a szalonna teljesen ki nem olvad. Hozzáadjuk a fokhagymát, kissé…