Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egyszerű és olcsó ételek

Egyszerű és olcsó ételek

Cukkinis pirított máj

Tgy recept

2023. május 24. - Házi praktikák

50 dkg csirkemáj (szív nélkül), 50 dkg cukkini • 50 dkg paradicsom, 3 szál friss  oregánó,• 2  fej hagyma,  olívaolaj,  2 gerezd fokhagyma,  só, bors, liszt,  balzsamecet, 1 dl félszáraz fehérbor, 3 szál petrezselyem. 

A májat leöblítjük, megszabadítjuk a hártyáktól-ínaktól, és minden darabot félbevágunk. A cukkinit nem túl vékony kari­kákra, a meghámozott paradicsomot apróra, az oregánó leveleit finomra vágjuk. A hagymát vékonyan felkarikázzuk, olajban üvegesre fonnyasztjuk. A felét serpenyőbe szedjük, félretesszük. A ma­radékban átsütjük a cukkinit, hozzáadjuk a paradicsomot, az áttört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és félig lefedve 10 per­cig főzzük. A félretett hagymát  olajjal felforrósítjuk, belecsúsztat­juk a liszttel összeforgatott májdarabokat, az oregánóval ízesít­jük, és 5 percig pirítjuk. Meglocsoljuk a balzsamecettel, ame­lyet élénk tűzön elpárologtatunk, végül hozzáöntjük a bort, meghintjük frissen őrölt borssal, jól összeforraljuk, és csak a végén sózzuk. A májat nem túl mély tálba szedjük, megszórjuk a finom­ra vágott petrezselyemmel, és a cukkinis mártás kíséretében tálaljuk. Burgonyaköret, friss kenyér illik hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://olcsoetelek.blog.hu/api/trackback/id/tr8318131702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása