50 dkg csirkemáj (szív nélkül), 50 dkg cukkini • 50 dkg paradicsom, 3 szál friss oregánó,• 2 fej hagyma, olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, liszt, balzsamecet, 1 dl félszáraz fehérbor, 3 szál petrezselyem.
A májat leöblítjük, megszabadítjuk a hártyáktól-ínaktól, és minden darabot félbevágunk. A cukkinit nem túl vékony karikákra, a meghámozott paradicsomot apróra, az oregánó leveleit finomra vágjuk. A hagymát vékonyan felkarikázzuk, olajban üvegesre fonnyasztjuk. A felét serpenyőbe szedjük, félretesszük. A maradékban átsütjük a cukkinit, hozzáadjuk a paradicsomot, az áttört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és félig lefedve 10 percig főzzük. A félretett hagymát olajjal felforrósítjuk, belecsúsztatjuk a liszttel összeforgatott májdarabokat, az oregánóval ízesítjük, és 5 percig pirítjuk. Meglocsoljuk a balzsamecettel, amelyet élénk tűzön elpárologtatunk, végül hozzáöntjük a bort, meghintjük frissen őrölt borssal, jól összeforraljuk, és csak a végén sózzuk. A májat nem túl mély tálba szedjük, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel, és a cukkinis mártás kíséretében tálaljuk. Burgonyaköret, friss kenyér illik hozzá.